Bugetarii şi pensionarii îşi primesc banii înapoi

Veşti bune pentru români. FMI şi Comisia Europeană au acceptat ceea ce societatea românească aştepta cu sufletul la gură: revenirea salariilor bugetarilor la nivelul din iunie 2010.

 

Primul pas în acest sens ar urma să fie făcut printr-o majorare de 8% de la 1 iunie. Şi pensionarii urmează să primească tot de la 1 iunie banii reţinuţi suplimentar.

Negocierile cu FMI s-au încheiat după două zile de discuţii la BNR, partea română şi delegaţia instituţiei internaţionale stabilind termenii noii scrisori de intenţie la acordul de tip preventiv.

Soluţia a fost explicată de Florin Georgescu, cel care urmează să fie ministrul de Finanţe: “S-a majorat deficitul bugetar cu o anumită sumă suficientă pentru a acoperi cele două promisiuni făcute de USL, respectiv de premierul Victor Ponta: o anumită sumă pentru readucerea salariilor nominale la nivelul din iunie 2010 începând cu acordarea unei prime creșteri de 8% în luna iunie și, de asemenea, s-a găsit o soluție cuprinzătoare pentru soluționarea problemei pensionarilor, care urmează să primească sume lunare începând tot cu luna iunie. Legea va fi emisă până la 25 mai pentru că, potrivit cadrului juridic existent, trebuie să acorzi asemnea drepturi către persoanele fizice cu mai mult de șase luni înainte de data alegerilor generale. Așa încât până la 25 mai va fi emis acest act normativ care permite majorarea veniturilor salariaților bugetari și ale pensionarilor”, a spus  ministrul desemnat.

 

Articole similare:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>